Kesäinen retkipäivä Vartiosaaressa 15.7.

Lähtö klo 10 Hakaniemen vuorovenelaiturista, paikkoja ei varata etukäteen, ole siis ajoissa paikalla. Vene pysähtyy myös Herttoniemen rannassa (klo 10.25) ja Laajasalossa Reposalmen laiturilla (klo 10.45), joten kyytiin voi hypätä näistäkin paikoista.

Saapuminen Vartiosaareen klo 10.50, jonka jälkeen lähdetään patikoimaan ympäri saaren kiertävää terveysluontopolkua. Reitin varrella ovat saaren tärkeimmät nähtävyydet, esim. Suomen ainoa rantaruttojuuren kasvusto, kotkansiipilehto ja Vartiokallio. Polku on vain 2,5 km mutta pysähdyksineen aikaa kuluu koko parituntinen.

Paluu Vartiosaaren laiturista klo 12.55, perillä Hakaniemessä klo 13.45. Jos haluat jäädä omatoimisesti retkeilemään saarelle, vene kulkee saman reitin illalla uudelleen, katso aikataulut tarkemmin http://www.suomensaaristokuljetus.fi/reittiliikenne/itainen-saaristoreitti/.

Venekyydin hinta on 8 euroa suuntaansa (Herttoniemestä puolet halvempi), veneessä on kahvila mutta saarella tarvitset omat eväät ja juotavat mukaan. Ohjaajana Marja.

Tutustu Vartiosaareen:
http://www.vartiosaari.fi/uudet_sivut/

Retki on jäsenetu: vapaa pääsy F&S-jäsenkortilla (12 euroa / kalenterivuosi) tai kertamaksu 12 euroa.