Järkkärit muistelevat

Hyvää oloa ja elämäniloa Friskiksestä!

”Koffin puistossa ystävällinen järkkäri Liisa Noponen tuli juttelemaan ja kyseli, että kiinnostaisiko minua seuratoiminta.  Enpä kauan miettinyt. Olin kohta Arkadan salilla vastaanottamassa jumppaajia. Silloin elettiin vuotta 1996. Olin silloin vielä töissä, mutta järkkäröinti ei rasittanut. Tämä on yksi kolmesta harrastuksestani”, Pirjo Hirvonen muistelee.

Seuran ulkojumpat tulivat Pirjolle ensimmäiseksi tutuiksi. Myöhemmin hän ihmetteli seuran jumppasalien lukumäärää. Kotia tai työpaikkaa lähellä olevat salit ja ulkoliikuntapaikat valikoituivat  Pirjon järkkäröintipaikoiksi.

”Seurassa  on aina osattu myös juhlia”, Pirjo muistelee. ”Niiden järjestäminen sujuu minulta luontevasti. Ruoanlaitto on ollut verissäni lapsuudesta asti.  Ja olin eläkeikään asti  ravintola-alalla. Seuran juhlat syntyivät helposti samanhenkisten friskisläisten kanssa. Ja lopputulos on aina ollut hyvä. Ja juhlimista riittää. On uusien ohjaajien diplomointibileitä, joulujuhlia ja monia muita yhteisiä ilonhetkiä.”

Nyt Pirjo on salkkarina eli saliemäntänä Arabian salilla ja nauttii myös siellä juhlien järjestelyistä. Pienet tilat ovat kuulemma haasteelliset mutta eivät mahdottomat.

”Seuran tarjoama liikunta ei rajoitu vain Helsinkiin. On käyty useissa Euroopan maissa patikoimassa, pyöräilemässä, jumppaamassa, joogaamassa ja juoksemassa. Ohjaajamme Mallu on toteuttanut useimmat reissut loistavasti. Varsinkin Luxemburgin seuran 15-vuotisjuhlat ja Brysselin 25-vuotisjuhlat ovat ikimuistoiset. Nyt saamme heidät vieraaksemme kesäkuussa omiin 25-vuotisjuhliimme.”

Pirjo ei malta olla kehumatta seuran runsasta ja uusiutuvaa liikuntatarjontaa, ja että sitä on kaikenikäisille jopa yhteisesti lapsille ja vanhemmille. Kehuja saavat myös taitavat ohjaajat.

”Arabian omasali on ihana. Sohvilla sisustetusta aulasta on avoin näkymä jumppasaliin. Sieltä on kiva seurata jumppia ja miettiä, että rohkenisko mennä kokeilemaan. Pelkkä nimi, kuten Power Hour, Fuego tai Flex, ei heti kerro millaisesta liikunnasta on kyse.”

”Ulkoliikunta rikastaa seuran tarjontaa. Seijan vetämällä sauvakävelylenkillä tutustuin Alppipuistoon. Voi miten kaunis se on keväästä syksyyn, vehmas ja maastoltaan monipuolinen. Puisto on kotini lähellä, joten sinne usein suuntaan omat lenkkini.”

Pirjolle seuramme on hyvin tärkeä. Kun hän työkiireiden takia joutui välillä jättämään järkkäröinnin, ei hän kuitenkaan unohtanut liikuntaa vaan omien sanojensa mukaan muuttui ”maksulliseksi asiakkaaksi”.

Toimittanut Seija Laurimaa

Kuva Niina Hämäläinen