Muistatko vuotta 2002?

Friskiksen historiikki jatkuu…

Vuonna 2002 Suomessa otettiin euro käyttöön käteisvaluuttana, ja Dingo hajosi. Vuonna 2002 Friskis&Svettis juhli 10:nnettä toimintavuottaan Helsingissä ja kuningatar Elisabet II 50:nnettä vallassaolovuottaan Lontoossa.

Kirsi Haataja, puhis vuonna 2002 muistelee:

Voi hurja, onko siitä jo 15 vuotta! Toimin puheenjohtajana tuolloin ja nostan tähän nostalgisista arkistoistani muutaman sen aikaisen poiminnan…

Jumppaa oli 44 viikkotuntia 12 eri paikassa, 2200 kanssahikoilijaa. 2 viikkokertaa juoksua ja kävelyryhmä aloitti uutena. Uutena jumppasalina Katajanokan liikuntasali ja jumppatarjonta täydentyi venyttelypainotteisella Flexillä. Ohjaajakoulutuksen ensimmäinen jakso pidettiin tuolloin ensimmäistä kertaa Suomessa, kun aikaisemmin Ruotsissa. Toukokuussa julkaistiin avoimet www-sivut, www.friskissvettis.fi. Ja ennen kaikkea tuolloinkin oli kahmalokaupalla fiilistä ja sykettä!

Mare, joka oli vetämässä ensimmäistä Suomen ohjaajakoulutusta.

Vuonna 2002 jatkettiin pitkäjänteistä työtä saada joku päivä seuralle oma sali. Tätä yhtä unelmaa varten perustettu toimikunta kartoitti useita vapaana olevia toimipaikkoja, mm. Elannon leipätehdas, Ratikkahallit, jne. Kävipä toimikunta myös lobbausreissulla Helsingin liikuntatoimen johtajan Anssi Rauramon luona, tuloksetta. Kyseisen vuoden 10 v historiikkiin olen maalaillut tulevaisuuden näkymiä näin: ”… Tavoitteena ja unelmana on löytää ns. oma sali – kiinteä toimintapaikka, johon olisi kotoista tulla jumppaamaan ja tapaamaan toisia jumppaajia. Omassa salissa voisi järjestää jumppia juuri niin paljon ja juuri silloin kuin haluaa eikä tarvitsisi kilpailla muiden urheiluseurojen kanssa vähistä salitunneista…. Innokkaat ja ammattitaitoiset ohjaajamme pitävät erityisryhmille suunnattua liikuntaa sekä lattaristarttia, hiphopspurttia ja taijisporttia. MTV3:n aamujumppa on ympäri vuoden F&S-jumppaa. Olemme Guinnessin ennätysten kirjassa otsikolla eniten jumppaajia samalla nurmella. Ja paljon muuta…” Näistä 15 vuoden takaisista unelmista voidaan jo historiikkeihin kirjoittaa tärkein, seuran oma Sali, Arabian sali, mikä vahvistaa jäsenten yhteenkuuluvuuden tunnetta ja tarjoaa upeat puitteet tämän päivän liikuntatarjonnalle. Onneksi olkoon vielä omasta salista!

Seuran 10-vuotisjuhla pidettiin Töölönlahden Ulkoilukeskuksessa 15.6.2002. Juhlassa palkituista haluaisin nostaa tässä pari; Kirsi Mäkinen (vuosikymmenen moniottelija), Timo Saarinen (vuosikymmenen vääpeli), Kaj Bäckström (vuosikymmenen halaava maalari), tuntematon jumppaaja (vuosikymmenen friskisläinen), ja niin edespäin. Seuran vuosikokous valitsi syksyn vuosikokouksessa Kajn vielä seuran kunniajäseneksi. Tuttuja nimiä edelleen! Kuvissa vasemmalta oikealle: Kirsi, Timppa ja Kajtsu.

Haluaisin näin nykyisenä rivijäsenenä kiittää sekä pitkän linjan seura-aktiiveja että ennen kaikkea uusia ahkeria seura-aktiiveja siitä arvokkaasta uurastuksesta ja eteenpäin katsovasta kehitystyöstä, mitä teette meidän jäsenten eteen, jotta meillä on jatkuvasti monipuolinen ja kiinnostava liikuntatarjonta, mihin on helppoa ja hauskaa osallistua!

Kirsi Haataja, pj 2002

 

Toteutus: Jussi Mikkola