Mitä tapahtui vuonna 2003? Muistatko?

Muistatko vuoden 2003?

Friskis sai kaksi uutta tuntia valikoimaan, Rundin ja Sykesportin. Rundia oli syksystä alkaen Arcadiassa. Kuvassa ollaan esittelemässä uutta tuntia Helsingin Diakoniaoppilaitoksessa. Ella (lähikuvassa) oli yksi rundin ohjaajista.

Vuonna 2003 pidettiin myös liikeklinikka, jossa harjoiteltiin oikeita voima-asentoja mm. Timpan ohjauksessa.

Hyvä Fiilis -lehti sai uuden päätoimittajan, kun Seija Laurimaasta tuli Piretta Sauraman jatkaja.

Seija muistelee lehden historiaa:

Marianne Kyrklund tutustutti minut seuraamme. Kun sitten vuoden 2002 lopussa jäin eläkkeelle, seuran Hyvä Fiilis -lehteen haettiin päätoimittajaa. Innostuin heti. Lehden silloinen vetäjä Piretta Saurama haastatteli minua pitkään ja tenttasi seuratietouttani. Läpäisin testin. Riemuitsin, koska pääsin jatkamaan samaa työtä, jota olin tehnyt parikymmentä vuotta.

Ensimmäinen ”lehteni” ilmestyi alkuvuonna 2003. Silloin se vielä muistutti ulkoasultaan nelisivuista sanomalehteä ja sen keskiaukeamalle mahtui monta tarinaa kuvineen. Mahtavan näköinen siitäkin huolimatta, että kuvat olivat mustavalkoisia. Lehti ei suinkaan ollut väritön. Jokaisella sivulla osa tekstistä tai kuvista oli taitettu friskiksenpunaisen väripalkin päälle.

Lehdissä oli aina seuran puheenjohtajan ja päätoimittajan palstat. Kirjoittajat, taittajat ja kuvaajat olivat seuran omaa väkeä. Jo silloin tutustuin Kirsi Mäkiseen, joka vuosikaudet rakensi lehden ulkonäön. Muitakin taittajia toki oli, mutta Kirsi heistä pisimpään. Toinen lehtityön veteraaneista on kuvituksesta vastannut Jussi Mikkola.

Silloisissa lehdissä oli usein liikeklinikoita, liikkujan terveyteen liittyviä juttuja kuten ”hyvä olo alkaa jaloista” tai ”ihanat ja virkistävät juomat” jopa reseptejä ja keksitestejä otsikon salaperäiset rasvat alla. Joka numerossa oli myös ”pöperöhöpsis-palsta”, jonka alla oli asiallista asiaa, viihdettä ja sydämellinen juorupalsta.

Ohjaaja- ja järkkärihaastatteluja, jumppien ja jumppapaikkojen esittelyä ja seurauutisia oli jo silloin joka lehdessä. Ensimmäisenä päätoimittajavuotenani ilmestyi kaksi lehteä. Ensimmäinen kevätkauden alussa ja toinen syyskesällä.

Lehden tekeminen yhdessä mukavien friskisläisten kanssa oli innostavaa ja hauskaa.

 

Toteutus: Jussi Mikkola