Mitä tapahtuikaan vuonna 2005?

Mitä tapahtuikaan vuonna 2005?

Bongaa tuttuja kasvoja!

Syyskauden alussa uusiksi jumppaohjaajiksi saatiin Pia Niittymäki Starttiin ja Inka Lehto Sporttiin. Uusina lajeina tulivat Flow ja Krossi.

Hyvä fiilis -lehden päätoimittaja Seija Laurimaa sekä Susanna Sandström, Anne Tarpila (nyk. Haila) ja Päivi Latvala-Sillman diplomoitiin toukokuussa ulkoliikunnan ohjaajiksi. Samalla seura sai ensimmäiset koulutetut sauvakävelyohjaajat Päivistä ja Seijasta.

Arcadan menetyksen jälkeen haussa oli ollut uusi kotipesä ja sellainen saatiinkin pitkäksi aikaa Stadionilta syksyllä. Siellä oli silloin tarjolla 17 viikkotuntia sisäjumppaa ja 5 erilaista lenkkiryhmää.

Vuotta 2005 muistelee Marja Rikaniemi:”Muistan oikein hyvin, sillä tuohon vuoteen sisältyi monia mieleenjääneitä huippuhetkiä, jotka myös kantoivat pitkälle tulevaisuuteen.

Maaliskuussa “jouduin” vaalitoimikunnasta mukaan Tiina Hestadin toisen kauden hallitukseen. Ajauduin vuonna 2005 koulutustoimikunnan (nyk. ohjaajatoimikunta) ja vaalitoimikunnan lisäksi vielä aikataulutoimikuntaan. Niinpä minulla on tallessa kaikki seuran painetut taskuaikataulut kesästä 2005 lähtien; kätevän pienikokoinen myös keräyskohteeksi. Täysin subjektiivinen mutta samalla hyvin vahva mielipiteeni tämän vuoksi on, että syksyn 2005 aikataulu on kaikkien aikojen kaunein/komein! Tosin lähes samanveroinen on kesän 2005 hieno kansikuva. Taitaa olla muuten ainoa vuosi, kun kesäohjelmastakin tehtiin taskuaikataulu runsaan sisäliikunnan (6 viikkotuntia) vuoksi.”

Kesäkuussa oli Espoossa uusi naisille suunnattu lenkkitapahtuma Nice
Run, johon seuramme sai kutsun huolehtimaan alkulämmittelystä. Tuoreeltaan kirjoitin tapahtumasta vuonna 2005 näin:

Nice Run 2005

Aurinkoiset terveiset Tapiolan Leimuniityltä, Suomen ensimmäisestä Nice Run -tapahtumasta!

Viiden kilometrin iloiselle naisten juoksulenkille lähdettiin yhdeksän F&S-ohjaajan vetämän alkulämmittelyn jälkeen. Ohjaajat vetivät jumppaa kolmella eri korokkeella ja lisäksi kahdeksan punapaitaista järkkäriä jumppasi näkyvästi erillisellä maaliintuloviheriöllä. Friskis-joukkueen tärkeänä vahvistuksena olivat vielä Johan ja Jussi kameroineen. Osallistujat olivat kaikki innokkaasti mukana koko 15 minuutin mittaisen jumpan ajan, ja väkeä oli huikeat 1500. Se oli upea näky aurinkoisessa illassa!

Juoksemaan meitä lähti kaksi kuuden naisen joukkuetta, sillä aikaa muut friskisläiset huolehtivat esitteiden jaosta oman jalasmökkimme kuistilta. Eri yhteistyötahoilla oli omia esittelytelttojaan, meillä oli kokonainen punainen mökki, jonka edustalle viritettiin punainen paita hulmuamaan. Isot seuran banderollit olivat jumppakorokkeiden reunoilla.

Ilta päättyi yhteiseen piknikiin, jossa jaoimme kahden juoksujoukkueen saamien eväskassien sisällön. Samalla tuumailimme, että voisimme useammin tulla Kaivariinkin sillä mielellä, että jäisimme jakamaan kokemuksia ja siinä ohessa eväitä jumpan jälkeen.

Järjestävän seuran, Esbo IF:n miehet Kaj-Erik Lindberg ja Håkan Nyman lähettivät vielä terveisiä koko joukkueelle ja toivottivat tervetulleeksi ensi vuonna uudelleen. Erityisen ilahtuneita he olivat siitä, että meillä oli mukana myös miesohjaajia (kiitos Ilari ja Mikko!). Tapahtuman Suomeen tuonut Tukholman maratonin edustaja, Reino Kärkkäinen halasi lopuksi meitä Friskiksen tavaroiden korjaajia ja oli erittäin tyytyväinen koko iltaan. Hän myös pyysi välittämään terveiset koko seuran väelle.

Illan juontaja, Marco Bjurström, piti huolen siitä, että seuramme nimi tuli usein mainittua illan aikana.

On ilo liikkua hyvässä seurassa! 


Toteutus: Jussi Mikkola