Uudet jooga-ohjaajat, Henna ja Sofia

Olemme iloksemme saaneet kaksi uutta jooga-ohjaajaa, Hennan ja Sofian, jotka kertovat siitä, miten päätyivät seuran toimintaan mukaan ja ohjaajiksi.

HENNA LUUKKONEN:

Henna kertoo olevansa persoonaltaan rauhallinen tyyppi ja siitä syystä hän halusi joogan ohjaajaksi. Hän haluaa välittää liikunnan kautta rentoutumista ja ajatusten nollaamista.

Seuramme tuli Hennalle tutuksi dramaattisten vaiheiden jälkeen. Hän erosi poikaystävästään ja pakeni Helsinkiin vailla työpaikkaa, lähes pennittömänä ja vailla hyviä ystäviä. Liikunta on ollut Hennalle pikku tytöstä lähtien tärkeä osa elämässä. Niinpä hän etsi netistä ilmaista liikuntatarjontaa ja löysi Friskis&Svettiksen kesän aikataulut ja maksuttomat ulkoliikunnat. Hän tuli juoksuporukkaamme.

”Innostuin juoksemaan hullun lailla. Lenkkeilijät olivat ihmeellisen välitöntä joukkoa. Sain onneksi työpaikankin samoihin aikoihin. Osallistuin Midnight Runiin Friskis-lenkkien innoittamana ja aloin pikkuhiljaa tottua uuteen elämääni Helsingissä. Sitten näin ilmoituksen, että seuraan haetaan uusia järkkäreitä. Päätin tulla mukaan toimintaan. Seurassa vallitseva lämmin tunnelma ja sekin, että liikuntaa järjestetään vapaaehtoisvoimin, innostivat mukaan.”

Kolme vuotta järkkärinä ja Niina ohjaajamme houkuttelut ohjaajaksi rohkaisivat Hennaa ja hän innostui joogasta.

”Tykkään monenlaisesta liikunnasta, juoksun lisäksi lihaksia vahvistavasta Power Hourista, rauhallisesta Flexistä ja Tanssista, jota olen harrastanut lapsuudesta lähtien. Innostuin kuitenkin joogan ohjauksesta juuri sen rentouttavan vaikutuksen vuoksi.”

Henna valittiin ohjaajaksi ja koulutettiin Ruotsissa.

”Koulutus oli mahtava kokemus. Lillsvedin rauhallinen miljöö ja koulutuksen intensiivisyys toivat mukavan breikin normaaliin arkeen.  Koulutuksen kautta pääsin sisälle seuran ideologiaan , mikä lisäsi innostustani.”

”Seura on täynnä lämpimiä ja iloisia ihmisiä, jotka tykkäävät liikkua yhdessä. Ihailen etenkin seuramme vanhempia naisia, jotka urheilevat ja ovat täynnä energiaa ja iloa. Haluaisin vanheta samalla lailla. Täällä voin ehdottaa uusia tapahtumia ja toteuttaa itseäni monin tavoin.”

Henna Sofia

SOFIA HALME:

Sofialla oli hyvin hatara kuva seurastamme kun hän innostui hakeutumaan meille joogan ohjaajaksi. FriskisSvettis oli hänelle lähinnä nimenä tuttu. Ohjaajamme Selma tiesi Sofian joogainnostuksen ja kertoi että meillekin haetaan uusia ohjaajia. Sofia tarttui tilaisuuteen, ohjasi näytetunnin ja pääsi heti koulutukseen. Hän muistelee rekrytointitilaisuutta lämminhenkisenä.

”Jo ensi hetkestä tuntui siltä, että haluan olla mukana tässä toiminnassa”, Sofia muistelee.

”Olen harrastanut joogaa jo reilut kymmenen vuotta. Pidän siitä että joogassa voi liikkua omien voimiensa ja mielentilansa rajoissa.  Kiireisen arjen keskellä on välillä hyvä pysähtyä ja kääntää ajatukset itseensä ja omiin tuntemuksiinsa. Joogaharjoitusten jälkeen on lähes aina erittäin hyvä ja rentoutunut olo.”

Sofiakin kehuu Ruotsissa saamaansa ohjaajakoulutusta.

”Itse paikkakin Tukholman saaristossa oli ihanan idyllinen. Osallistujia oli eri maista ja koulutus tasokasta. Olen myös iloinen siitä, että olimme Hennan kanssa yhdessä koulutuksessa. Vaikka tutustuimme toisiimme vasta siellä, tuntui heti siltä kuin olisimme vanhoja kavereita.”

Liikunta on Sofialle tärkeää ja sillä on iso osa hänen elämässään. Päivisin hän ohjaa jumppa- ja kuntosaliryhmiä ja iltaisin harrastaa joogan lisäksi lenkkeilyä ja käy kuntosalilla. Myös uudet liikuntalajit ovat hänen kiinnostuksensa kohteita.

”Toinen rakkauteni on musiikki. Aloitin viulunsoiton 5-vuotiaana ja käyn edelleen viulutunneilla.”

Tervetuloa Henna ja Sofia mukaan seuraamme!

Toimittanut Seija Laurimaa

Kuvat Marja-Liisa Huttunen

Henna ohjaa Joogaa maanantaina klo 18.00 Yrjönkadun liikuntasalilla, Sofia torstaina klo 20.00 Grundskolan Norsenilla ja keskiviikkoisin klo 20.15 he vuorottelevat Arabian salilla. Norsenilla ei ole jumppa-alustoja, joten oma jooga-matto on hyvä ottaa mukaan.