Heikki, Friskiksen konkari

Friskiksen konkari

Heikki Lempiäinen on Friskiksen “konkari”, joka muutaman vuoden tauon jälkeen aloitti taas Sportti-ohjaajana.

Kuten monet muutkin ohjaajat, Heikkikin aloitti jumppaajana. Silloin jumpattiin Arcadan salilla, joka oli juuri sopivan matkan päässä Heikin silloisesta Töölön-kodista.

“Olin yhtenä iltana Jyrkin jumpassa ja Jyrki ehdotti mulle ohjaajaksi ryhtymistä. Hetki taisi olla hyvä, ja kaipasin kai vähän jotain uutta ja jännää, joten päädyin hakemaan ja valmistuin ohjaajaksi 2003. Olen taustaltani musiikki- ja tanssi-ihminen ja uiminen Friskis-maailmaan tuntui heti melko luontevalta.”, Heikki kertoo.

Ihminen on luotu liikkumaan

Liikkuminen on Heikille iso intohimo. Hän on opiskellut pilates-ohjaajaksi ja tekee sitä nykyisin työkseen, mikä on keholle haastavaa. Heikki kertoo kaivanneensa erilaista, sykepainotteista tekemistä pilates-treenaamisen vastapainoksi.

“Tulin mukaan uudestaan, koska Haagan pelastusasema, jossa nyt ohjaan, sattuu olemaan mukavasti viiden minuutin kävelymatkan päässä pilates-studioltani.”

Mennessään itse tunnille Heikki valitsee mieluiten monipuolisen tunnin, sillä siten  ihminen on luotu liikkumaan. Keho on yksi kokonaisuus, eikä mitään liikkumisen osa-aluetta kannattaisi unohtaa. Heikki pitää tunneista, jotka ovat sopivan haastavia, taitavasti rakennettuja ja ohjaajansa näköisiä.

Friskiksen tekevät erityiseksi ihmiset

Heikin mielestä Friskiksen tekevät erityiseksi ihmiset. Friskiksen ohjaajat toimivat vapaaehtoisuuden pohjalta ja heihin on helppo tutustua, jopa samaistua.Ohjaajien innostus välittyy tunneilla jumppaajiin.  Monet jumppaajistakin ovat käyneet Friskiksessä jo vuosikaudet ja kuuluvat vähän niin kuin samaan porukkaan tai perheeseen.

”Friskiksen jumppiin on helppo tulla!” Heikki kiteyttää Friskis-ideologian.

Liikunnallisen työn ja harrastuksen ohella Heikki kirjoittaa runoja, rakastaa hyvää ruokaa, musiikkia ja taiteita. Jos aikaa riittäisi, Heikki käyttäisi sitä myös tanssin harrastamiseen.

Heikin Jumppa sportti joka toinen torstai Haagan pelastusasemalla klo 19:30. Tervetuloa!

Heikin runo liikkumisesta:

Ollapa siellä missä

jalat ojentuvat,

polvet koukistuvat,

ja varpaita kipristetään.

 

Ollapa siellä missä

rangat taipuvat,

niskat pitenevät

ja käsiä kurkotetaan.

 

Ollapa siellä missä

uskalletaan hengittää,

syvälle ja kokonaan,

niin, että kaikki tuntuu.

 

Ollapa siellä missä

nauretaan, itketään, ihmetellään,

hengästytään, huohotetaan,

yritetään ja onnistutaan.

 

Ollapa vihdoinkin siellä missä

ei juututa mihinkään kiinni

vaan aina,

liikutaan.

 

-HL 2017

 

Teksti: Ulla Kelavuori

Kuva: Heikki Lempiäinen