Muumiruotsia ja säpinää vuonna 2007

15 vuotta Friskiksen vauhdissa Stadissa

Seuran entinen puheenjohtaja ja tänä vuonna 10-vuotista ohjaajauraansa viettävä Leila Lehto muistelee vuotta 2007:

Juhlavuoteen 2007 mahtui paljon. Upea vuosijuhla Astoria-salissa, kesän avaus Kaivarissa ja tietenkin uutuutena lanseerattu Kick Off tapahtuma Stadionilla. Syyskuun ensimmäisenä järjestetystä Kick Offista vastasi Jouni, kuten tänäkin vuonna. Tuo ensimmäinen tilaisuus oli valtava. Tilastot kertovat, että liikuntatunteja tapahtumassa oli kaikkiaan 23 ja kävijöitä 400. Näistä saatiin värvättyä niin järkkäreitä kuin yksi ohjaajakin.

Olin järkkärinä ja toimin myös järkkäritoimikunnassa. Liisa Noponen minut siihen houkutteli vuosituhannen vaihtuessa. Täytyy myöntää, että päätös lähteä toimijaksi on yksi elämäni parhaimmista. Siitä kypsyi rohkeus hakeutua myös ohjaajaksi. Lähes viisitoistavuotisen jumppaajaurani aikana minua oli nyitty hihasta jo useasti. Ensin kuitenkin yllytin ohjaajiksi tyttäreni Suvin ja Pilvin vuonna 2000. Suvin perässä olin Friskiseen tullutkin seuran ensimmäisenä toimintavuonna.

Juhlien ja yleisötapahtumien lisäkin muistan vuoteen kuuluneen paljon toimijoiden koulutusta ja virkistystä. Ohjaajakoulutus Ruotsissa oli kuitenkin minulle merkittävin. Tuolloin olin ainoa uusi ohjaajaksi koulutettu seurassamme, joten mainetta piti pitää korkealla Ruotsinmaalla. Onneksi Vantaan seurasta Laura oli kakkosjaksolla jakamassa vastuuta Suomen näkymisestä ja kuulumista ruotsalaisjoukossa. Yllättävän hyvin saimmekin äänemme kuuluviin muumiruotsillamme.

Syyskuun ensimmäinen päivä Kick Offissa oli ensiesiintymiseni lisensoituna ohjaajana. Tasan 50 vuotta aikaisemmin olin aloittanut kansakoulun. Ja tämä uusi koulu jatkuu toivottavasti vielä pitkään.

Vuosi 2007 pani nyrkit heilumaan Helsingissä. Uusi jumppamuoto KI tuli valikoimaamme kolmen kovan mimmin voimin. Syksyllä 2006 olimme jäsenristeilyllä tutustuneet KIn maailmaan Tukholmassa ja keväällä 2007 Inka, Katja ja Sanna kouluttautuivat tähän itämaisista kamppailulajeista vaikutteita saaneeseen jumppaan. Syksyllä pääsimme sitten oppimaan iskuja ja potkuja, mutta myös jotain meditatiivista. Tiukkaa ja pehmeää KItä ja Flowta ja paljon muuta tarjosi seuramme jo tuolloin.

Teksti: Leila Lehto

Kuvat: Jussi Mikkola