Uutuus: Barbell eli levytankotreeni

Uutuus: Barbell eli levytankotreeni

Barbell on Friskis&Svettis-järjestön liikuntatarjonnassa yhtä suosittu kuin perusjumppa. Sen saaminen tänne meille on monen onnellisen sattuman summa.

Susanna ”Suski” Ahonen tuli meille kesällä ohjaajaksi ja toi Barbellin mukanansa Luxemburgista, jossa hän aloitti Friskis-ohjaajana vuonna 2012.

”Tunsin Helsingin F&S-seurasta Ripsun, Niinan, Leilan ja muutaman muun ohjaajan. Tiesin ettei täällä ollut vielä Barbellia , joten ehdotin sitä liikuntavalikoimaan. Hallitus otti uutisen ilolla vastaan ja näin seura sain myös valmiiksi koulutetun ohjaajan peräti kolmeen eritasoiseen jumppaan”, Suski muistelee.

”Barbell tuli kesken toimikauden ohjelmaamme eikä siihen tietenkään oltu varattu koulutusrahaa.  Seuran budjetti koulutuksen osalta on hyvin rajattu,” ohjaajamme Ripsu kertoo. ”Koska tavoitteenamme on, että joka tasossa olisi kaksi ohjaajaa, tarjouduin koulutukseen omalla kustannuksellani. Olen kova treenamaan punttisalilla ja olin varma, että kurssi Uppsalassa olisi upea kokemus. Ja nyt sitten olen toinen Barbell-ohjaaja.”

Millaista liikuntaa Barbell on?

”Barbell on koko kehon lihaskestävyyttä vahvistava tehokas treeni. Tunnin aikana käydään läpi kaikki tärkeimmät lihasryhmät musiikin tahdissa tyyliin yksi biisi yksi lihasryhmä. Apuna on levytanko ja painoja, steppilauta ja oma keho painovastuksena. Liikkeet ovat helppoja perusliikkeitä ja ohjaaja neuvoo aina oikean tekniikan. Painoja ei kannata säikähtää, sillä jokainen päättää itse siitä montako kiloa tankoon lataa. Niinpä Barbell sopii sekä vasta-alkajille että edistyneemmille.” Näin Suski harjoitusta kuvailee.

Ja Ripsu jatkaa: ”Barbell-tunnin alussa lämmitellään lihaksia ja käydään läpi harjoittelutekniikkaa. Levytanko-osio kestää puolisen tuntia ja lopuksi venytellään. Tämä treeni täydentää hyvin jumppiamme, tanssia, joogaa ja flexiä.”

”Siitä että Barbell tuli näinkin nopeasti ohjelmaamme on kiitettävä myös hyvää yhteistyökumppaniamme Flow Experts Oy:tä. Yritys lahjoitti  meille harjoitteluvälineet, joihin seurallamme ei olisi ollut varaa”, Ripsu muistelee tyytyväisenä.

Barbell-tunnit ovat Arabian salillamme maanantaisin klo 17.15 Suskin ohjaamana ja lauantaisin klo 13.30 Ripsun vetämänä.

Teksti Seija Laurimaa

Kuvat Ripsu Hongisto ja Niina Hämäläinen