Suomi 100 -teemalla Tuusulanjärven rantatiellä sunnuntaina 10.12.2017

Syksyllä patikoidaan suosikkireittejä vuosien varrelta. Joulukuussa retkeillään äänestyksessä jaetulle neljännelle sijalle tulleelle Tuusulanjärvelle. Siellä on patikoitu aiemmin kaksi kertaa: koko päivän retkellä järven ympäri kesällä 2011 ja syyskuussa 2015 Sibeliuksen juhlavuoden kunniaksi Ainolasta rantatietä etelään päin.

Reitti: Ainola – Tuusulan rantatie – Kerava, noin 15 km, ohjaajana Marja

Lähtö: Ainolan (ent. Kyrölä) asemalta klo 12.05. (R-juna Helsingistä lähtee klo 11.40)

Lähdemme liikkeelle Ainolan asemalta, mistä kävelemme Ainolan portin kautta Tuusulan rantatielle. Pidämme evästauon Rantatien varrella Lottamuseossa. Lottakanttiinissa voi ostaa kahvia ja pientä purtavaa tai vaihtoehtoisesti syödä omia eväitä museon pihalla. Tauon jälkeen matka jatkuu Tuusulan kirkolle. Sieltä suuntaamme kohti Keravaa, josta juna tuo takaisin Helsinkiin.

Reitin varrella näemme taiteilijakoteja (Ahola, Ainola, Suviranta, Halosenniemi, Erkkola), käymme Aleksis Kiven kuolinmökin pihalla ja hänen haudallaan Tuusulan kirkon luona.

Jos haluat olla mukana vain osan matkaa, Lottamuseolta on yhteys Helsinkiin bussilla. Lähtö Onnelan pysäkiltä klo 14.29. Pysäkille on noin 5 min kävelymatka museolta. Tuusulan kirkolta (noin 10 km:n taivalluksen jälkeen) pääsee myös Hyrylän kautta bussilla Helsinkiin tai Gustavelundin pysäkiltä Keravan asemalle.