Vuosien 2008-2009 tähtisadetta

Tähtisadetta 2008–2009 – kymmenen uutta ohjaajaa ja toimintaa kymmenessä salissa

Seuran toiminta oli vakiintunutta ja vahvistusta saatiin uusista innokkaista ohjaajista. Oma joukkomme kasvoi kuudella uudella jumppaohjaajalla. Kasvavaan ulkoliikuntaan koulutettiin vuosien 2008–2009 toimintakaudella kolme uutta ohjaajaa. Vantaakin vahvistui yhdellä jumppaohjaajalla. Tästä joukosta viikoittaisessa toiminnassa tapaamme edelleen ainakin Alexin, Annican, Mallun, Tiina, Jeminan ja Kirsin sekä Vantaalla Kristan.

Kävely- ja juoksuohjaaja Kirsi kertoi tunnelmistaan Hyvä Fiilis -lehdessä kesällä 2008. Kirsi oli ollut jäsen vuodesta 1993 ja juurtunut seuran toimintaan monipuolisesti ennen ohjaajaksi ryhtymistään. Hän oli ehtinyt toimittaa ja taittaa Hyvä Fiilis -lehteä jo 10 vuotta eli lehden koko olemassaolon ajan!

Kirsi tarina Hyvä Fiilis -lehdessä 2008:

”Koko juoksuharrastukseni on F&Sn ansiota, siksi on ollut mukava ryhtyä ohjaajaksi ja johdattaa ihmisiä juoksupoluille ja sauvakävelylenkeille. Hauskinta lenkeillä ovat ihmiset, joita tapaa. Diplomointilenkistä ei hirveästi jäänyt mieleen. Vähän oudolta joukon kärjessä pinkominen aluksi tuntui, kun olen tavallisesti viihtynyt häntäpäässä menoa tarkkailemassa.
Sitäkin olen matkan varrella pohdiskellut, kumpi on vaikeampaa juoksun/kävelyn vai jumpan ohjaaminen. Kolmen starttijuoksun ja yhden sauvakävelyn kokemuksella tuo porukan hallinta on edelleen juoksu & kävelynohjaamisessa haastavinta. Ainakin siinä suhteessa jumppaohjaajilla on helpompaa – ympärillä on seinät, joiden sisäpuolella ryhmä pysyy ilman suurempia ponnisteluja.”

Tämänhetkistä ohjaajafiilistään Kirsi kommentoi marraskuussa 2017: ”Ihan uuden ulottuvuuden tämä Friskis-harrastus sai pari vuotta sitten, kun juoksuryhmiimme tuli turvapaikanhakijoita. Olen tutustunut moneen mainioon tyyppiin, oppinut eri kulttuureista ja saanut muutaman todella hyvän ystävän.”

Vuosina 2008–2009 puheenjohtaja Jussi Mikkola innosti monia mukaan toimikuntatyöhön ja vapaaehtoistoimintaan. Tehtiin jäsentyytyväisyystutkimus. Sen innostamana pantiin vauhtia Oma Sali -ryhmän toimintaan, jonka tarkoituksena oli etsi mahdollisuuksia oman liikuntasalin vuokraamiseen. Myös markkinointiin kiinnitettiin huomiota ja tavoitteena oli kuvapankin kehittäminen.

Toteutus: Leila Lehto

Kuvat: Jussi Mikkola