Valloittava vapaaehtoisuus – historiikkia 2010-2011

Valloittava vapaaehtoisuus – Friskiksen historia jatkuu…

Hyvien asioiden edistämistä omalla osaamisella – sitä on vapaaehtoistoiminta parhaimmillaan. Näin kuvaili järäkkäri ja graafinen suunnittelija Leena omaa panostaan seurassamme. Tuolloin Leena oli mukana markkinoinnissa ja viestinnässä mm. suunnittelemassa ja toteuttamassa esitteitä, flyereitä ja ilmoituksia.  Ja mikäs oli suunnitellessa, kun valmiiksi oli saatu kaivattu kuvapankki.

Hyvän asian ja yhteisten päämäärien eteen työskentely on palkitsevaa ja arvokasta. Projekteissa riittää tekemistä, pitkäkestoisen sitoutumisen rinnalla. Tärkeintä on, että tekemisen riemu säilyy, muistutti ohjaaja Jouni kuvatessaan vapaaehtoisuutta Hyvä Fiiliksessä 1-2 2010.

Aktiivijumppaaja ja järkkäri Riikka innostui ohjaajuudesta, mutta missasi yhden ohjaajarekrytoinnin. Into oli kova, niinpä Riikka tekikin jumppaohjelman omaksi ilokseen jo ennen kuin pääsi koulutukseen. Tästä epävirallisesta ohjelmasta oli iloa ja apua muillekin, kun Yrjönkadun hallisissa ei Laura-ohjaajan musiikki suostunut toistumaan. Epävirallinen ohjelma tuli avuksi ja päästiin hikoilemaan, kertoo Riikka.

Uusi ohjaajarekrytointi tuli ja Riikka pääsi koulutukseen. Mutta niin pääsi myös hänen tyttärensä Mi, joka innostui asiasta yllättäen. Näinpä äiti ja tytär suorittivat ensimmäisen koulutusjakson Ruotsissa yhdessä. Uusi kausi toi uusia ohjaajia, uuden sykekäyrän jumppiimme ja vieläpä Spotifykin tuli auttamaan ohjaajia musan suunnittelussa noihin aikoihin. Ohjaajatoimikunta ei aikaillut, vaan houkutteli tuoreen ohjaajan mukaan ohjaajien viihtyvyyttä ja koulutusta kehittämään. Toimikunnassa Riikka kertoo päässeensä hyvin sisään yhdistystoiminnan syövereihin.

Toimikauden 2010-2011 uutuuksia olivat tanssi, fuego ja core. Ensimmäisiä tanssiohjaajiamme ovat Laura K ja Heikki, joka juuri on tehnyt paluun jumppalattialle, sporttiohjaajana kylläkin. Fuegon tahtiin meidät veivät Reetta ja Katja, jonka riemastuttavat lattarirytmit vetävät meitä edelleenkin salille.  Voimaa ja vakautta treenasivat coressa kanssamme  Laura P ja Sarri.

Teksti: Leila Lehto

Kuvat: Jussi Mikkola