Merkittävät vuodet 2012–2013

Merkittävät vuodet 2012–2013 – 20 vuotta F&S toimintaa Suomessa ja oma sali

Juhlavuosi sai kaikki toimijat innostumaan. F&S näkyi ja kuului. Saatiin Friskiksen Suomeen tuonut Ripsukin takaisin toimintaan. 20-toimintavuotta sai arvoisensa juhlat ja tapahtumat. Syntyipä seuralle oma biisikin. Sen sävelsi ja sanoitti tuore ohjaajamme Mi Pietilä.

Mutta vuosikymmenten unelmat eivät kaikki olleet vielä toteutuneet. Juhlien jälkeen oli palattava arkeen ja saatava haaveista totta. Pienestä oli aloitettu 20 vuotta aikaisemmin. Hyvien kasvuvuosien jälkeen 2000-luvun alussa, alkoi kilpailu kaupungin tarjoamista liikuntatiloista olla nyt hyvin tiukkaa. Friskiksen saamat salitilat olivat hajallaan pitkin kaupunkia, eikä prime time -tunteja enää saatu. Tuntimäärät vähenivät eikä tarjontaa pysytty kehittämään jumppaajien toiveita ja tarpeita vastaavaksi. Seurauksena oli jäsenkato.

Vuoden 2013 alussa uuden hallituksen oli tehtävä suuria ratkaisuja. Se päätti lähteä, Ripsu etunenässä, etsimään vuokrattavaa salia omaan käyttöön. Kevään aikana yhdistyskokouksissa tehtiin tarvittavat päätökset ja vuokrasopimus Arabian salista solmittiin. Vuokranantaja käynnisti remontin. Järjestimme jäsenkeräyksen ja jäsenten lahjoitukset käytettiin mm. pukuhuoneiden kalusteisiin. Jäsenet osallistuivat uuden salin rakentamiseen lahjoittamalla palasen lattiiaa tai vaikka vaateripustimen. Omaan saliin päästiin uuden kauden alussa syksyllä 2013.

Ohjaajamme Mimma muistaa, että oma sali muutti monta asiaa. Asiakaspalvelu ja toimisto saatiin yhdistettyä osaksi jokapäivästä toimintaa. Tärkeintä kuitenkin oli liikuntatarjonta, jota nyt oli useita peräkkäisiä tunteja viikon jokaisena päivänä. Mimmalle tämä ajanjakso oli hyvin tärkeä, sillä hän pääsi ohjaajakoulutukseen. `Nyt sain olla osana seuran vapaaehtoistoimintaa, enkä vain nauttia muiden tarjoamista liikuntatunneista. Aloitin uutena ohjajana kevätkaudella 2014. Ruotsissa tapahtuneiden kahden intesiivikurssin lisäksi minulla, niin kuin muillakin uusilla, oli tukena oma kummiohjaaja – itselläni Jouni -, joka auttoi mm. jumpan suunnittelussa. Siitä se sitten lähti.

Oman salin salkkareita, Markku ja Pirjo

Joululauluja omalla salilla

 

Teksti: Leila Lehto

Kuvat: Ripsu Hongisto-Salmi ja Jussi Mikkola