Lapsia ja aikuisia 2014–2015

LAPSETKIN LIIKKUVAT – Tunnelmia vuosilta 2014–2015

Mikä riemu, kun ensimmäiset Liikkis-jumppaajat säntäsivät Arabian saliin. 2-7-vuotiaat vanhempineen täyttivät lauantaiaamut pian oman salin avaamisen jälkeen.

Myös Tanssi junior löysi pian paikkansa viikottaisessa aikataulussa. Arabianrannassa oli selvästi tarvetta lasten liikuntaharrastukselle. Junior-liikuntaleiri järjestettiin ensimmäistä kertaa elokuussa 2014, ja se oli alkua joka kesäiselle menestystarinalle.

Aikuisten treeneihin saatiin monipuolisuutta, kun omaan saliin voitiin hankkia välineitä voimaharjoitteluun. Voimiringissä Ella ja Timppa panivat treenaajien hien lentämään. Intervalleissa tehtävässä voimaharjoittelussa on kiirettä, mutta liikkeet tehdään hyvällä tekniikalla ja keskittyneesti, painottavat ohjaajat. Musiikki on mukana innostamassa, mutta askelkuvioihin ei täällä kompastuta.

Tanssikuvioista oli tullut seuraan varsinainen vetonaula. Niin Tanssi-, Fuego- kuin Afro-tunnitkin täyttyivät innokkaista kävijöistä viikko viikon jälkeen. Tanssiporukasta onkin muodostunut seurallemme näkyvä markkinointiryhmä. Rohkeasti rokataan pakkasessa Arabian kauppakeskuksen pihalla, messuilla ja markkinoilla. Ja aina löytyy katsojista ihmettelijöitä – kuinka miehetkin? ja niin eri-ikäiset?

Seurassa alkoi myös liikuntaprojekti maahanmuuttajille syksyllä 2015. Juoksuryhmissä on liikunnan lisäksi tutustuttu, ystävystytty ja saatu seuraan mukaan uusia toimijoita.

Tämä on Friskis&Svettis-seurojen toiminnan periaate. Tarjota liikunnan iloa mahdollisimman monille iästä riippumatta, sukupuoleen katsomatta, kuntoon kysymättä! Jokainen valitsee hyvinvointiaan parhaiten tukevan ja parantavan liikuntamuodon ja -tason. Seura kouluttaa ohjaajat ja muut vapaaehtoiset toimijat sekä valvoo, että tarjonta on monipuolista ja laadukasta.

Teksti: Leila Lehto

Kuvat: Jussi Mikkola ja Niina Hämäläinen