Siellä sydän ja seuramme henki

”Meidän Anja”

F&S-juhlavuoden lopulla kuulimme suru-uutisen: seuran kunniajäsen Anja Mäkeläinen oli menehtynyt marraskuussa. Anja liittyi Friskis&Svettis Helsingin jäseneksi 1990-luvun alkupuolella.

Seurassamme Anja tunnettiin alati toimeliaana järkkärinä, niin Yrjönkadulla kuin muillakin saleilla ja ennen kaikkea Kaivopuistossa. Anja oli vapaaehtoisena esimerkillinen. Hän tuli paikalle hyvissä ajoin vaikka ei aina ollut vuorossakaan, tarttui topakasti toimeen ja jaksoi aina olla ystävällinen. Toimistolle hän käveli säännöllisesti paitsi toimittamaan asioita, myös vaihtamaan ajatuksia ja kuulemaan viimeisimmät uutiset. Anja oli aina tilanteen tasalla.

Anja taisi pitää hallussaan epävirallista stand-in -jumpan ennätystä, sen verran usein hän tuota järkkärille suunniteltua jumppaa ohjasi ohjaajan estyttyä saapumasta. Anja osallistui ahkerasti toimihenkilöiden koulutustilaisuuksiin sekä suunnisti kokouksiin vaikuttamaan seuran asioissa.

Suosikkiohjaajia hänellä oli useita, mutta Arin ja Minnan jumpissa Anja jumppasi säännöllisesti.

Anja toimi myös juhlissa ja virkistystilaisuuksissa esikuvana meille nuoremmille, ensimmäisenä tanssilattialla joraten ja hauskaa pitäen.

Anjan rautainen kunto ja pilke silmäkulmassa olivat persoonallisia ominaisuuksia, joiden alle peittyivät ikääntymisen merkit. Hoivakodissa viimeiset elinvuotensa viettänyt Anja vieraili vielä esim. Arabian kauppakeskuksen pop-up -jumpassa.

Siellä missä Anja, siellä sydän, siellä seuramme henki.

Teksti: Liisa Noponen ja Mervi Leivo

Kuva: Jussi Mikkola