Äitienpäivän patikka Matinkylästä Koivuhovin asemalle 13.5.

Patikointi Espoossa Länsimetron asemien ympäristössä päättyy äitienpäivänä 13. toukokuuta 2018.

Lähtö klo 12 Matinkylän metroasemalta. Kokoontuminen liukuportaiden yläpäässä K-marketin edessä olevien istuimien luona. Lähdemme yhdessä ulos Matinniitynpolulle.

Reitti:

Alkumatkalla näemme melkoisen rakennustyömaan mutta sen karistamme pian jaloistamme ja suuntaamme luontokohteisiin. Ensin nousemme Friisinkalliolle, jonka laelta on hienot näkymät Haukilahden vesitornille ja aina merelle asti. Friisinkalliolla on näkyvissä paljon jääkauden merkkejä, kymmeniä metrejä merenpinnan yläpuolella.

Ennen kuin siirrymme Korentoportista Espoon Keskuspuistoon, pysähdymme evästauolle Puolarmaarissa, Akilleksen majan pihapiirissä. Keskuspuistossa kuljemme sekä luontopoluilla että hiekkapintaisilla ulkoiluteillä. Etenemme etelästä pohjoiseen, Kuurinniityn ja Ymmerstan kautta päädymme Koivuhovin asemalle ja sieltä junalla takaisin Helsinkiin.

Retken pituus on noin 10 km, ohjaajana Marja. Maasto on paikoin vaativaa, joten hyvät kengät ovat tarpeen ja kävelysauvoista on tällä retkellä apua.

Kevään 2018 patikkaretkillä tutustumme Länsimetron hienoihin asemiin ja niiden ympäristöön.

Kevään retkien kuvaukset

Kuva: Stadscykel, Markus Säynevirta, OpenStreetMap contributors

Loppiaisena 6.1. lähtö klo 12 Lauttasaaren asemalta. Reitti: Koivusaari – Hanasaari – Keilaniemi – Kuusisaari, Didrichsenin taidemuseon Osmo Rauhalan näyttely.

Sunnuntaina 11.2. lähtö klo 12 Keilaniemen asemalta. Reitti: Aalto-yliopisto – Tapiola – Otsolahti – Koivusaari.

Sunnuntaina 11.3. lähtö klo 12 Tapiolan asemalta. Reitti: Mankkaa – Urheilupuisto.

Pääsiäismaanantaina 2.4. lähtö klo 12 Urheilupuiston asemalta. Reitti: Espoon rantaraitti, Mellstenin ranta – Niittykumpu.

Äitienpäivänä 13.5. lähtö klo 12 Matinkylän asemalta. Reitti: Espoon Keskuspuiston kautta Koivuhovin asemalle.

Kevään retkien kuvaukset

Loppiaisena 6.1.2018 aloitamme koko kevään kestävän patikoinnin Espoossa Länsimetron asemien ympäristössä.

Lähtö klo 12 Lauttasaaren asemalta, pääsisäänkäynti ostoskeskus Lauttiksen yhteydessä Kauppaneuvoksentien ja Otavantien risteyksessä.

Reitti:

Aluksi nousemme Lauttasaaren korkeimmalle kohdalle, Myllykalliolle, ihailemaan näkymiä lintutornista. Sieltä matka jatkuu Koivusaaren asemalle, jossa on Suomen pisimmät liukuportaat ainoalle merenalaiselle metroasemalle. Jatkamme matkaa kuitenkin kävellen Espoon puolelle ja kierrämme Hanasaaren kulttuurikeskuksen puistossa ihailemassa ulkoilmataidetta (https://www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/taide-ja-kulttuuri/uutta-taidetta-hanasaaressa/taidepuisto/).

Pysymme meren tuntumassa ja kävelemme Karhusaaren rantaa pitkin kohti Keilaniemeä. Keilaniemestä palaamme vielä takaisin Helsinkiin, Kuusisaareen, jossa retki päättyy Didrichsenin taidemuseon Osmo Rauhalan näyttelyyn (http://www.didrichsenmuseum.fi/nayttelyt/nayttelyt/osmo-rauhala-2/).

Museon vierestä kulkee bussi 551 (Pasila / Meilahti / Munkkiniemi) ja parin kilometrin päässä Munkkiniemen aukiolla pysähtyvät mm. bussit 14 ja 18 sekä raitiovaunu 4. Pari kilometriä on myös matkaa takaisin Keilaniemen metroasemalle.

Retken pituus on noin 10 km, tammikuinen viima vaatii lämmintä ja tuulenpitävää päälle. Evästauko on säästä riippuen joko ulkona tai Keilaniemen asemalla. Koko kevään ajan retkien wc-tauot on kuitenkin turvattu, kun metroasemilla on wc-tilat käytettävissä. Ohjaajana Marja.

Patikointi Espoossa Länsimetron asemien ympäristössä jatkuu sunnuntaina 11. helmikuuta 2018.

Lähtö klo 12 Keilaniemen aseman edustalta.

Reitti:

Kierrämme aluksi Aalto-yliopiston kampusalueen Otaniemessä. Sieltä suuntaamme Silkkiniityn kautta Tapiolaan. Evästauko pidetään Café Otsolahden luona. Sieltä jatkamme matkaa rantaa seuraillen Koivusaaren asemalle Lauttasaareen, jonne retki päättyy.

Retken pituus on noin 10 km, ohjaajana Marja.

Patikointi Espoossa Länsimetron asemien ympäristössä jatkuu jälleen sunnuntaina 11. maaliskuuta 2018.

Lähtö klo 12 Tapiolan metroaseman luota Sammonsillalta. Uloskäynti metrosta Länsituulentielle (A ja B); varaa aikaa riittävästi, sillä liukuportaita on paljon.

Reitti:

Tapiolan Kulttuurikeskuksen kautta suuntaamme ensin Silkkiniityltä Pohjois-Tapiolaan. Kuljemme hiekoitetuilla ulkoiluteillä kohti Mankkaata. Siellä katsastamme mm. Vanha-Mankkaan kartanon ja vanhan viljamakasiinin. Evästauko pidetään ulkona – toivottavasti kevätauringon paisteessa – Mankkaan asukaspuistossa Lukupuron varrella.

Mankkaanpuroa seuraillen matka jatkuu Tapiolan urheilupuistoon. Retki päättyy Urheilupuiston metroasemalle, halukkaat voivat vielä jäädä tutustumaan vieressä olevaan Esport Centeriin, jossa on mm. kahvila.

Retken pituus on noin 10 km, ohjaajana Marja.

Pääsiäismaanantaina 2.4. patikoidaan Espoon rantoja pitkin Westendistä Koukkuniemen kautta Niittykumpuun.

K

Lähtö klo 12 Urheilupuiston metroasemalta, uloskäynnin luota.

Reitti: Metroasemalta lähdemme kohti Westendiä ja merenrantaa. Reitti jatkuu rantaraittia seuraillen Haukilahteen Mellstenin rannalle, missä pidämme evästauon. Cafe Melstenistä voit ostaa kahvia ja pientä syötävää tai syödä omia eväitä rannalla. Tauon jälkeen matka jatkuu Koukkuniemeen, mistä käännymme sisämaahan kohti Niittykummun asemaa, jonne retki päättyy.

Matkaa noin 10 km, ohjaajana Kirsi.

Mukaan sään mukaiset varusteet sekä omat eväät niin halutessasi.