Uudet juoksuohjaajat!

Uudet juoksuohjaajat valmiina kesän lenkeille!

Minna Rehnstrand ja Niina Juuti, intohimoiset ja monipuoliset liikkujamme, ovat kouluttautuneet tänä keväänä F&S-juoksuohjaajiksi.

Friskiksen ohjaajakoulutuksessa on monta vaihetta rekrytoinnista lisensiointiin, ja kouluttautuminen jatkuu mentoroinnin ja oman oppimisen myötä läpi ohjaajauran. Kaksi nelipäiväistä kurssia Ruotsissa ovat kuitenkin näkyvin ja varmasti konkreettisin osa koulutusta. Minna ja Niina osallistuivat molemmille kursseille Lillsvedissä, kauniissa Tukhoman saaristossa.

Kaikkien F&S-liikuntamuotojen ohjaajien yhteisen Ettan-kurssin Minna ja Niina kävivät pääsiäisenä. Ettanilla ei Minnan ja Niinan lisäksi ollut muita juoksuihin kouluttautuvia osallistujia. Muilla kurssilaisilla oli tavoitteena mm. kuntosaliohjaajan, joogan, Power Hourin tai spinningin ohjaus. Ettanilla käytiin monipuolisesti läpi mm. kehon rakennetta ja toimintaa, eri harjoitusmuotoja sekä Friskiksen historiaa ja toimintaa.

Kolme viikkoa myöhemmin vuorossa oli juoksuohjaajaksi aikovien Löpning-kurssi. Tällä kertaa Lillsvediin kokoontui 18 osallistujaa Gotlannista Kiirunaan ja Helsingistä Stavangeriin. Juoksuohjaajakurssilla keskityttiin juoksutekniikan lisäksi tarkemmin erityyppisten juoksutuntien rakenteeseen ja niiden ohjaamiseen.

Juoksutekniikkaharjoituksia sisällä

 

Molemmilla kursseilla kaikki teoriaosuudet sovellettiin heti käytäntöön pareittain ja pienissä ryhmissä. Erinomaisten Riksin kouluttajien lisäksi oppia ja ideoita saa myös muilta kurssilaisilta. Niinan mielestä koulutuksen tärkein anti olikin lopulta juuri ihmiset: ”Oli mahtavaa ”eristäytyä” kahteen otteeseen samanhenkisten, innostuneiden ihmisten kanssa Tukholman saariston uumeniin oppimaan uutta ja vaihtamaan ajatuksia liikunnasta, ohjaamisesta ja elämästä laajemminkin. Entisenä pohjoismaisten kielten opiskelijana oli myös hienoa päästä käyttämään ruotsia ja verestämään norjan kuullunymmärtämistaitoja.” Myös Minnan mielestä liikunnan ilo kurssilaisten kesken oli ihan parasta ja kurssi toimi myös tehokkaana kielikylpynä.

Koulutuksissa sai harjoitella paljon ohjaamista ja tunnin suunnittelua. Minnan mielestä koulutus oli hyvin intensiivinen ja tasokas. Se sisälsi kattavasti sekä teoriaa että käytännön harjoituksia. Niina kertoo lisäksi, että etenkin juoksukurssilla sai myös itse treenata ihan kunnolla – Lillsvedin keittiön herkut todella maistuivat ja unta ei tarvinnut pitkien päivien jälkeen odotella!

Pariharjoitusten purkua, Minna tarkkana

 

Molemmilla naisilla tie ohjaajaksi on ollut jo pitkään mielessä. He ovat olleet seuran jäseniä vuosien ajan ja osallistuneet Friskiksen liikuntaan niin sisällä kuin ulkona. Aktiivisilla ja energisillä uusilla ohjaajilla on runsaasti myös muita liikunnallisia harrastuksia: Niina mm. suunnistaa, pyöräilee, pelaa sählyä ja hiihtää, Minnalle mieluisia lajeja ovat esim. polkujuoksu, pyöräily ja hiihto.

Minna: Olen tosi kiitollinen seuralta saamastani kannustuksesta ja luottamuksesta. Toivon, että voin omalta osaltani innostaa mukaan seuran monipuoliseen toimintaan. Olisi hienoa, jos joku voisi saada kipinän juoksuharrastuksesta tulemalla mukaan ryhmätunneillemme. Tärkeintä, että tunneilla on hyvä fiilis ja liikunta tuo iloa!

Niina: Odotan innolla ohjaamista! Toivon, että pystyn luomaan lenkeilleni yhtä innostavan ja rennon tunnelman, josta olen itsekin päässyt Friskiksen tunneilla nauttimaan. On myös mielenkiintoista päästä suunnittelemaan lenkkien reittejä ja sisältöä.

Yhteistä tsemppiä, Niinan läpsyt

 

Eläintarhan maanantai-illan lenkit alkavat jälleen 4.6. (https://www.facebook.com/events/114799302676568/) ja 11.6. Minna ja Niina ohjaavat Eläintarhassa yhdessä lisensiointilenkkinsä, Laatulenkin. Koko Friskiksen kesäkausi alkaa perjantaina 1.6. klo 7 Niinan ohjaamalla aamulenkillä Uimastadionin edestä.

Tervetuloa kannustamaan uusia ohjaajia, joiden omat mietteet kesän kynnyksellä ovat täynnä iloista odotusta!

Kuvat: Tore Amundøy ja Niina Juuti

Teksti: Niina Juuti, Minna Rehnstrand ja Marja Rikaniemi