Joulukuun patikka Siilitieltä Herttoniemeen 9.12.

Syksyn patikkaretket jatkavat kevään metroteemaa. Tällä kertaa tutustumme idän ihmeisiin eli monimuotoiseen Itä-Helsinkiin.

Syksyn retket ovat

9.9. klo 12 Mellunmäen metroasemalta: Mellunmäki – Mustavuori – Vuosaari

14.10. klo12 Kontulan metroasemalta: Kontula – Kivikko – Kurkimäki – Myllypuro

11.11. klo 12 Rastilan metroasemalta: Rastila – Vartiokylä – Puotila – Marjaniemi – Itäkeskus

9.12. klo 12 Siilitien metroasemalta: Siilitie – Roihuvuori – Tammisalo – Yliskylä – Herttoniemi

Tarkemmat reittikuvaukset julkaistaan lähempänä lähtöpäivää.

Joulukuun patikka Siilitieltä Herttoniemeen

Lähtö: Siilitien metroaseman edestä klo 12.

Reitti: Siilitie – Roihuvuori – Tammisalo – Yliskylä – Tullisaari – Herttoniemi, noin 12 km.

Joulukuun patikkaretkelle lähdetään Siilitien metroasemalta. Ensin suuntaamme Roihuvuoren japanilaiseen kivipuutarhaan, jossa pidämme joustotauon. Porolahden kanavan kautta jatkamme Tammisaloon ja edelleen Laajasalon kanavan kautta Yliskylään. Eväitä pysähdymme syömään Laajasalon uimarannan lähelle, metsän suojaan. Matka jatkuu Laajasalon luoteiskulmaan, Tullisaaren puistoon, ja sieltä edelleen Herttoniemenrannan kautta Herttoniemen metroasemalle. Loppumatkasta nousemme vielä Sorsavuorenpuiston huipulle katsomaan pronssikautista hautaröykkiötä.

Reitin pituus noin 12 km, mukaan omat eväät, sään mukaiset varusteet ja evästaukoa varten vähän ylimääräistäkin vaatetta.

Ohjaajana Marja.

cof

Marraskuun patikka Rastilasta Itäkeskukseen

Lähtö: Rastilan metroasemalta klo 12 Karavaanisillan uloskäynnin luota (Uloskäynti B, Helsingin keskustan suuntaan).

Reitti: Rastila – Vartioharju – Puotila – Marjaniemi – Itäkeskus, noin 12 km.

Marraskuun patikkaretkelle lähdetään Rastilan metroasemalta. Kierrämme Rastilan uimarannan kautta Vartiokylän lahtea Vartioharjuun päin. Vartioharjusta matka jatkuu Puotinkylän kartanolle, missä eväs- ja kahvitauko. Tauon jälkeen teemme kierroksen Puotilassa ennen kuin suuntaamme Marjaniemeen. Marjaniemessä kävelemme rantaa seuraillen Roihuvuoreen, mistä käännymme takaisin sisämaahan ja Itäkeskukseen, jonne retki päättyy.

Reitin pituus noin 12 km, mukaan sään mukaiset varusteet ja omat eväät niin halutessasi, taukopaikalla Puotilan kartanossa on myös kahvila. Retken ohjaa Kirsi.

Lokakuun patikka Kontulasta Myllypuron metroasemalle

Lähtö klo 12 Kontulan metroaseman edestä, Kontulan ostarin puoleisen uloskäynnin luota, Burger Kingin vierestä (jatka junan kulkusuuntaan, Helsingin keskustasta poispäin)

Reitti: Kontula – Kivikko – Kurkimäki – Myllypuro, noin 10 km.

Lokakuun luonnonläheiselle patikkaretkelle lähdetään Kontulan metroaseman sykkeestä. Alkumatkasta näemme 1960-luvulla rakennetun Kontulan pohjoisosaa, sieltä suuntaamme Kivikon pohjoisosaan, jossa on yksi parhaiten säilyneitä linnoitusalueita laajasta linnoitusketjusta ensimmäisen maailmansodan ajalta.

Kuljemme pienen matkan vanhaa tykkitietä pitkin ja nousemme Helsingin korkeimmalle luonnolliselle kukkulalle (= 62 m merenpinnasta). Sen lähistöllä tutustumme ulkoa päin yhteen U-kirjaimen muotoiseen kallioon louhittuun luolaan.

Kivikon eteläosa on nykyisin monipuolinen liikuntapuisto, aiemmin se oli Malmin ampumarata. Sen kautta retki jatkuu 1980-luvulla rakennettuun Kurkimäkeen. Kehä ykkösen ali menemme vielä ihailemaan mm. ympäristötaidetta Myllypuroon. Retki päättyy Myllypuron metroasemalle, Liikuntamyllyn ja rakenteilla olevan Metropolian kampusalueen viereen.

Mukaan sään mukaiset varusteet sekä omat eväät.

Ohjaajana Marja.

Syyskuun patikkaretki Mellunmäestä Vuosaareen

Lähtö klo 12 Mellumäen metroaseman edestä, Mellunmäen aukion puoleisen uloskäynnin luota (jatka junan kulkusuuntaan, Helsingin keskustasta poispäin)

Reitti: Mellunmäki – Mustavuori – Vuosaari, noin 12 km.

Syyskuun patikkaretkelle lähdetään maailman pohjoisimmalta metroasemalta Mellunmäestä. Teemme ensin pienen koukkauksen Vantaalle, mistä jatkamme Mustavuoren luonnonsuojelualueelle ja kohti Vuosaaren huippua. Evästauko pidetään Vuosaaren huipulla ja eväiden syönnin lomassa on aikaa ihailla eteen avautuvaa maisemaan. Tauon jälkeen matka jatkuu Keski-Vuosaaren kautta Vuosaaren metroasemalle, jonne retki päättyy.

Mukaan sään mukaiset varusteet sekä omat eväät.

Ohjaajana Kirsi.