Kevään patikkaretket: Maunulan luontopolulle 14.4.

Kevään patikkaretkillä tutustutaan Pohjois-Helsingin luontopolkuihin.

Kevään retkipäivät ja kohteet

13.1. Longinojan luontopolku
10.2. Malminkartano – Pitkäkoski – Paloheinä
10.3. Tapaninvainio – Tapaninkylä – Töyrynummi
14.4. Maunulan luontopolku
12.5. Malmin lentokentän ympäri

14.4. Maunulan luontopolku

Lähtö klo 12 Maunulan ulkoilumajan pihalta, Metsäläntie 9. Kierrämme ensin Maunulan luontopolun, joka johdattaa takaisin Majalle evästauolle. Ulkoilumajan kahvila on myös avoinna. Jatkamme matkaa Keskuspuiston halki kohti pohjoista, Pirkkolan ja Maununnevan kautta Paloheinän ulkoilumajalle, jonne retki päättyy. Retken pituus on noin 9 km, ohjaajana Marja.

10.3. Tapaninkylä

Lähtö klo 12 Pukinmäen aseman eteläpäästä, tapaaminen asemalaiturilla. Tutustutaan Tapaninkylän vanhaan asutukseen ja liikutaan luontopolkujen lisäksi asuinkaduilla. Evästauko pidetään Tapanilan Urheilukeskuksessa, jossa on myös avoinna MosaCafe. Vierailemme retken lopuksi Fallkullan kotieläintilalla. Retki päättyy Tapanilan asemalle.

Patikkareitillä on yhä jäätä ja lunta eri olomuodoissa, joten pitäväpohjaiset ja märkää kestävät kengät jalkaan. Sauvat on myös hyvä ottaa mukaan, jos mahdollista. Etenemme hitaasti, jotta ehdimme ihastella kauniita taloja matkan varrella.

Evästauko on vasta noin 7 km:n kohdalla. Retken pituus on noin 10 km, ohjaajana Marja.

12.5. Malmin lentoaseman ympäri

Lähtö klo 12 Malmin asemalta, Ala-Malmin torilta. Kierrämme ensin Malmin lentokentän ja pidämme evästauon funkislentoaseman lähellä. Helsingin pienimmän lähiön, Sepänmäen, kautta jatkamme matkaa Malmin hautausmaalle. Lyhyen hautausmaakävelyn jälkeen palaamme Vanhaa Helsingintietä pitkin takaisin lähtöpaikkaan, Malmin asemalle. Retken pituus on noin 12 km, ohjaajana Marja.

Malminkartanosta Paloheinään 10.2.

Lähtö klo 12 Malminkartanon aseman pohjoisen eli Myyrmäen puoleisen alikulkutunnelin luota.

Lähdemme asemalta Malminkartanon ja Kaarelan kautta kohti Pitkäkoskea. Käymme ihailemassa Pitkäkoskea ja kuninkaantammea, minkä jälkeen evästauko Pitkäkosken majalla. Sieltä matka jatkuu Keskuspuiston polkuja pitkin Paloheinään, jonne retki päättyy.

Mukaan sään mukaiset varusteet sekä halutessasi eväät. Pitkäkosken majalta voi myös ostaa kahvia ja syötävää.

Retken pituus noin 9 – 10 km. Ohjaajana Kirsi.

Tammikuun patikka Tapanilasta Hermanniin 13.1.

Lähtö klo 12 Tapanilan asemalta Fallkullantien puolelta, junaradan ylittävän sillan luona. Paikalle tuo mm. I-juna Rautatieasemalta klo 11.36 tai P-juna Tikkurilan suunnalta tullessa.

Lähdemme asemalta kohti Fallkullaa ja Longinojaa, jota seurailemme aina Vantaanjoelle asti. Evästauko pidetään alkumatkasta Malmin jäähallissa, jossa kahvio sekä mahdollisuus syödä omia eväitä sisätiloissa. Tauon jälkeen tutustumme Longinojan luontopolkuun ja jatkamme taimenten vaellusreittiä seuraillen Vantaanjoen suulle asti. Sieltä matka jatkuu Arabianrannan kautta uudelle salillemme Hermanniin.

Mukaan sään mukaiset varusteet sekä halutessasi eväät. Reitti on hyväkulkuista kävelytietä. Peltoaukeilla ja meren rannalla voi käydä viima, joten tuulisella säällä lämmintä päälle ja mukaan.

Retken pituus noin 12 km. Ohjaajana Kirsi.

Patikkaretket ovat jäsenetu: vapaa pääsy jäsenkortilla (15 euroa / vuosi 2019) tai kertamaksu 12 euroa.

.