Kevään patikkaretket: Ramsinniemi ja Marjaniemi 8.3.

Kevään 2020 patikkaretket: SATAKOLKYT – tai ainakin 50 kilometriä puhdasta liikunnan iloa Helsingin rannoilla!

Helsingissä on 130 kilometriä Itämeren rantaviivaa ja vielä monta saarta siihen päälle. Kaupungin SATAKOLKYT-hankkeen tavoitteena on innostaa kaupunkilaiset liikkumaan Helsingin rannoilla ja samalla siivoamaan rantaviiva roskista. Friskis&Svettis on osallistunut ja osallistuu keväälläkin näihin rantatalkoisiin mutta patikoilla nautimme pelkästään rantamaisemista.

Patikkaretket ovat jäsenetuja: vapaa pääsy F&S-jäsenkortilla (15 euroa/kalenterivuosi) tai kertamaksu 12 euroa. Jos et ole vielä jäsen, niin voit liittyä verkkokaupassamme tai patikkaretken yhteydessä. Jäsenenä olet oikeutettu moniin etuihin!

Patikkaretket ovat maksuttomia myös Helsingin Ladun jäsenille.

8.3.2020 Rastilan metroasemalta Itäkeskukseen (Ramsinniemi ja Marjaniemi)

Lähtö: klo 12 Rastilan metroasemalta Karavaanisillan puoleisen uloskäynnin edestä.

Reitti: Lähdemme Meri-Rastilan ulkoreittejä pitkin kohti Ramsinniemeä ja suojeltua Ramsinniemen lehtoaluetta. Kierrämme lehtoalueen metsäpolkuja, minkä jälkeen käännymme takaisin kohti Meri-Rastilaa ja jatkamme rantoja seuraillen Rastilan leirintäalueelle, missä pidetään evästauko. Rastilan kartanon entisessä päärakennuksessa on kahvila Monami, josta voi ostaa virvokkeita – tai syödä omia eväitä pihalla.

Tämän jälkeen suuntaamme Vuosaaren siltaa pitkin Marjaniemeen, missä ihailemme kauniita rantoja sekä vanhaa huvila-asutusta. Retki päättyy Ystävyyden puistoon Itäkeskuksen mertoaseman tuntumaan.

Matjaa kertyy noin 12 km. Retken ohjaajana Kirsi.

Mukaan säänmukaiset varusteet sekä eväät tai halutessa kahvirahat Rastilaa varten. Reitillä kuljetaan osin metsä- ja rantapolkuja pitkin, joten valitse kengät maastoon sopiviksi.

13.4.2020 (pääsiäismaanantai) lähtö Laajasalon opiston edestä, retki päättyy Hevossalmen sillalle (Tullisaari, Kruunuvuori, Stansvik) 10 km, Marja ohjaa.

10.5.2020 lähtö Hevossalmen sillalta, kierretään Jollaksen rantoja, myös Matosaari, jonka vieressä on Villa Tefken uimahuone, Museoviraston adoptiota odottava kohde, 10 km. Tämä retki on samalla johdatus jo syksyn teemaan, erilaisille adoptiokohteille. Marja ohjaa.

Aikaisemmat retket

9.2.2020 Vuosaaren metroasemalta Rastilan metroasemalle (Aurinkolahti ja Kallahti)

Lähtö: klo 12 Vuosaaren metroaseman edestä Valkopaadentien puoleisen uloskäynnin luota, kauppakeskus Columbusta vastapäätä.

Reitti: Cirruksen vierestä suuntaamme Pauligin entiselle paahtimoalueelle, josta jatkamme Villa Solvikin ohi Lillkallvikinpuistoon ja edelleen Hiekkajaalanrantaan. Ullaksenpuiston jälkeen on retken ensimmäinen luonnonsuojelualue, Kallahdenharju. Matka jatkuu kulttuurikeskus Sofiaan, jossa pidämme tauon. Omatoimisesti voimme tutustua taloon ja siellä on mahdollisuus nauttia myös kahvilan antimista.

Tauon jälkeen retki jatkuu Kallahdenniemeä etelään päin uimarantaa ja suojeltua rantaniittyä kohti. Niemen uloin kärki on nimeltään Kuningatar, sieltä on komeat näkymät ulkomerelle.

Paluumatkalla kierrämme Ison Kallahden puiston kautta ja suuntaamme Pohjavedenpuiston kallioiden yli Rastilan metroasemalle.

Matkaa kertyy noin 10 km. Ohjaajana Marja

Mukaan säänmukaiset varusteet sekä eväät tai halutessa kahvirahat Sofiaa varten. Reitillä kuljetaan myös metsä- ja rantapolkuja pitkin, joten valitse kengät niihin sopiviksi.

12.1.2020 Uutelan kierros (Nordsjön kartano, golfkenttä, Skatan tila ja Uutelan kota)

Lähtö: Vuosaaren metroaseman edestä Valkopaadentien puoleisen uloskäynnin luona, kauppakeskus Columbusta vastapaatä.

Reitti: Nordsjön kartanon ja Vuosaaren golfkentän kautta Uutelan ulkolualueelle. Uutelassa kierrämme luontopolkua Skatan tilalle ja Uutelan laavulle, mistä jatkamme Särkkäniemeen. Tauko meren tuntumassa Nuottaniemen taukopaikalla (omat eväät). Evästauon jälkeen matka jatkuu Aurinkolahden kautta Mustakivenpuistoon, Vuosaaren metroaseman tuntumaan, minne retki päättyy.

Matkaa kertyy 8 – 9 km. Ohjaajana Kirsi.

Mukaan säänmukaiset varusteet sekä eväät. Reitillä mennään myös polkuja pitkin, joten valitse kengät tilanteen mukaan.