Core

Kaipaatko lisää voimaa keskivartaloon? Harrastatko juoksua tai spinningiä ja haluaisit täydentää harjoitteluasi? Haluatko vahvistaa keskivartalon lihaksistoasi saadaksesi lisää tehoa voimaharjoitteluun?
Keskivartalon lihaksistoa ja kehonhallintaa kehittämällä saat lisää voimaa ja vauhtia juoksuun. Coresta saat varmuutta ja vakautta, joka on avain tehokkaaseen ja turvalliseen voimaharjoitteluun. Hyvä keskivartalon lihaksiston tuki hyödyttää arjen askareissakin.

Mitä on Core?

Core on keskivartalon lihaksistoa tehokkaasti ja monipuolisesti harjoittava jumppa, jossa pääpaino on voiman, kestävyyden, tasapainon ja liikkuvuuden harjoittamisessa.

Core sopii

Sinulle, joka haluat täydentää harjoitteluasi kehoon voimaa tuovalla, haastavalla ja inspiroivalla tavalla. Coren liikesarjat on suunniteltu vahvistamaan keskivartalon lihaksia. Pääpaino on lihasvoiman, kestävyyden ja liikkuvuuden lisäämisessä sekä tasapainon vahvistamisessa.

Tunnin rakenne

Tunnin alussa tehdään lihaksia lämmittävien liikkeiden lisäksi avaavia, kiertäviä ja joustelevia liikkeitä, jotta nivelet heräävät ja kehosta löytyvät oikeat liikeradat. Lämmittelyssä etsitään myös Coressa tärkeää oikeaa ryhtiä ja keskivartalon hallinnassa olennaisia syviä lihaksia.

Lämmittelyn jälkeen Core-tunnissa on kaksi osaa: ensin tehdään lattialiikkeitä, minkä jälkeen harjoittelua jatketaan pystyssä tehdävillä liikkeillä. Lattialiikkeillä pyritään parantamaan lihasten voimakestävyyttä ja koko kehon liikkuvuutta. Pystyliikkeet ovat selkeitä, tehokkaita ja toiminnallisia perusliikkeitä, joissa tavoitteena on kehittää kehonhallintaa ja tasapainoa.

Ohjaaja näyttää liikkeet ja opastaa myös sanallisesti oikeaa suoritustekniikkaa. Liikkeet tehdään keskittyen ja perusteellisesti; toistoja on paljon. Liikkeisiin yhdistetään liikkeitä tukeva, intoa ja iloa antava musiikki. Se on tärkeässä roolissa tsemppaamassa, mutta musiikin tahdissa liikkumista tärkeämpää Coressa on tehdä jokainen liike huolella alusta loppuun saakka.

Tunnin päätteeksi jäähdytellään joustellen ja venytellen.

Treenivinkit

Monet Core-liikkeistä ovat tuttuja myös jumpista. Kokeile muillakin F&S-tunneilla tehdä liikkeet Coren tapaan keskittyneesti, niin saat enemmän irti harjoituksesta.

Katso myös: Haastava ja inspiroiva Core