Flex

Reipas liikkuvuutta monipuolisesti haastava tunti.

Flex

Flex on liikkuvuusharjoitteluun keskittyvä kehonhallintatunti. Hyvä kehon liikkuvuus ja hallinta lisäävät muun liikuntaharjoittelun tehokkuutta ja vähentävät vammariskiä. Flex-tunnilla pääset haastamaan kehoasi monipuolisilla liikkuvuusharjoitteilla. Lisäksi tunnilla tehdään tasapainoa ja kehonhallintaa parantavia liikkeitä.

Flex sopii

Sinulle, joka haluat parantaa kehosi liikkuvuutta ja hallintaa haastavalla ja insipiroivalla tavalla. Flexissä haetaan liikeratojen ääriasentoja toisaalta suurilla liikkeillä, toisaalta keskittyen yksittäisen kehonosan venyttämiseen aktiivisesti joustellen.

Tunnin rakenne

Tunnin alussa tehdään lihaksia lämmittävien liikkeiden lisäksi avaavia, kiertäviä ja joustelevia liikkeitä, jonka jälkeen siirrytään Flex-osuuteen. Flex-osuuden aikana tehdään harjoitteita erilaisissa seisoma-asennoissa sekä lattialla istuen ja maaten. Useat liikkeet kehittävät monien lihasten ja nivelten liikkuvuutta samanaikaisesti, tunnin aikana tehdään myös yksittäisten lihasten ja nivelten liikkuutta lisääviä liikkeitä.

Ohjaaja näyttää liikkeet ja opastaa myös sanallisesti oikeaan suoritustekniikkaan. Liikkeet tehdään keskittyen ja perusteellisesti, liikettä tukee musiikki. Tahdissa tekemistä tärkeämpää on liikkeiden tekeminen omalle keholle sopivassa rytmissä. Flex-tunnilla ei käytetä kenkiä.

Flex on konseptitunti, tunnistat musiikin ja liikkeet kauden aikana kaikkien ohjaajien tunneilla.