Yksi meistä – aina iloinen jumppaajamme Elina

Kuka olet?

Olen Elina, 19-vuotias vantaalainen opiskelija. Opiskelen Ammattiopisto Spesiassa Järvenpäässä. Vapaa-aikaani vietän ystävieni kanssa. Harrastan jumppien lisäksi musiikkia; laulan ja soitan rumpuja bändissä. Haluaisin myös käydä salilla.

Miten löysit Friskis&Svettis Vantaan jumpat?

Olen käynyt Friskis&Svettis-jumpissa 15-vuotiaasta saakka. Alun perin äitini löysi jumpat ja innosti sitten minut sekä kaksi isosiskoanikin mukaan. Aluksi kävinkin jumpissa äidin tai siskojen kanssa.

Mikä Friskis&Svettis-jumpissa on parasta?

Parasta on ryhmähenki; kun saa olla ryhmässä mukana oman itsenään, sellaisena kuin on. Jokaiselle annetaan mahdollisuus ja kaikki hyväksytään mukaan jumppiin. Kaikki jumppaajat ovat mukavia.

Jumpat ja niiden liikkeet ovat vauhdikkaita ja kunto kohoaa. Hyvä musiikki vie pois negatiiviset ajatukset, paineet ja murheet ja luo positiivista energiaa. Jumpan jälkeen on hyvällä tuulella ja musiikki virtaa kehossa. Koska kunto kohoaa, jaksaa tehdä enemmän muitakin asioita, eikä vain istua kotona.

Friskis&Svettis-jumpissa on hyvä, kun voi tehdä liikkeet oman kunnon mukaan, eikä tarvitse tehdä sen mukaan, mitä muut tekevät. Pitää kuitenkin muistaa antaa muillekin oma tilansa jumpata, vaikka keskittyykin vain omaan suoritukseensa ja musiikki tempaisee mukaansa.

Mitä olet saanut Friskis&Svettis-jumpista?

Hyvän kunnon, hyviä ystäviä ja hyvää treeniä. Jumpatessa voi antaa musiikin viedä ja vaikka kuvitella tanssivansa yleisön edessä.

Olisi hienoa, jos jumppiin tulisi lisää nuoria, toivoo Elina haastattelun lopuksi.

 

Elinalla on lievä kehitysvamma, mutta se ei ole estänyt häntä opiskelemasta ja itsenäistymästä, tai harrastamasta haluamiaan asioita.

Kehitysvammaisten Tukiliitto julkaisi toukokuussa Tukiviesti-lehdessä 2/2018 jutun Elinasta ja hänen liikuntaharrastuksestaan Friskis&Svettis Vantaassa. Jutun voit lukea täältä.

Kiitos Tukiliitolle, Elinalle ja Elinan Kirsi-äidille mahdollisuudesta jakaa lehtijuttu seuramme sivulla.